Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με κιμά

26 Ιουνίου 2018

Από τ’ αγαπημένα του Καλοκαιριού τα κολοκυθολούλουδα!!! Τ’ απολαύσαμε τηγανιτά με τυριά… εδώ  γεμιστά με ρύζι, εδώ με σταφίδες και κουκουνάρι…εδώ ομελέτα, εδώ τάρτα με κολοκυθολούλουδα εδώ

Αυτή τη φορά γεμιστά με κιμά για ξεχωριστή νοστιμιά! Έγιναν φανταστικά!

Υλικά

  • 20 – 25 άνθη κολοκυθιάς
  • 300 – 400 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι  για γεμιστά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 5 – 6 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού νερό για το βράσιμο.

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα άνθη και αφαιρούμε τους στήμονες προσέχοντας να μην σπάσουν τα πέταλά τους. Αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

 

  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά, τον κουρκουμά, την πάπρικα, τις μισές ντομάτες και το μισό λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Ανοίγουμε με προσοχή τα άνθη, τοποθετούμε μέσα λίγη γέμιση (μέχρι τη μέση γιατί με το βράσιμο θα φουσκώσει το ρύζι) και διπλώνουμε προσεκτικά τα πέταλα για να κλείσουν ώστε να μη βγαίνει η γέμιση κατά το μαγείρεμα. Βάζουμε τα γεμιστά άνθη σ’ ένα μικρό ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος  κυκλικά με προσοχή και τα περιχύνουμε με τις  και υπόλοιπες ντομάτες το μισό λάδι και το νερό.

 

  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ακόμα κουρκουμά και πάπρικα από πάνω και ψήνουμε για 50′- 60′ στο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στην αρχή σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και προς το τέλος το αφαιρούμε. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν καλά και να μη στεγνώσουν (πρέπει να μείνουν με πηχτή – μελωμένη  σάλτσα, για περισσότερη νοστιμιά).

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.