Πρασοκεφτέδες

13 Μαρτίου 2018

…υγιεινό πιάτο! διαφορετικό θρεπτικό και οικονομικό!

Υλικά

  • 4 πράσα
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομένη
  • ¼ φλιτζ του τσαγιού (60 ml) ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα, αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. Τα ψιλοκόβουμε και τα τοτοθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα καρότα, τη ντομάτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα πλάθουμε κεφτέδες, τους τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *