Σκορδαλιά με καρύδια

23 Μαρτίου 2017

…με καρύδια και ψωμί. Ότι καλύτερο για να απολαύσουμε τον τηγανητό μπακαλιάρο ή τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Υλικά

  • 6 – 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια
  •  4 φλιτζ. του τσαγιού  ψωμί  ψίχα (χωρίς την κόρα)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 – 4 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το στίβουμε. Στο γουδί ή στο μπολ του μίξερ (πολυμίξερ) ή στο μούλτι χτυπάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι και τα καρύδια πολύ καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το ψωμί, το ελαιόλαδο, το ξίδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει απαλή υφή (κρεμώδης). Αν γίνει πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ψίχα ψωμιού και στην αντίθετη περίπτωση (αν γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται έξτρα ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την σκορδαλιά με μπακαλιάρο τηγανητό, ή κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητές.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.