Κριτσίνια με ελιές!

21 Απριλίου 2019

Εύκολα, εύγευστα, τραγανά και αφράτα… για όλες τις ώρες… όταν θέλουμε κάτι λίγο!…

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή νερό
  • 1 και 1/2 φλιτζ. του τσαγιού (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ή το νερό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε απαλά.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.