Κριτσίνια με κεφίρ

4 Μαρτίου 2019

Υλικά

  • 3  – 3 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού κεφίρ

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το κεφίρ και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη. Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο κεφίρ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε τη ζύμη που θέλουμε.

Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα αραδιάζουμε σε σειρά στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.