Πασά κιοφτεσί

10 Φεβρουαρίου 2019

Έτσι τα έλεγε η πεθερά μου… κι έτσι τα έφτιαχνε… Πολλές φορές χωρίς ντομάτα… αλλά με άσπρη σάλτσα! Θα τα φτιάξω άλλη μέρα έτσι!

Υλικά

 

  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φέτα ψωμί προηγούμενης μέρα μουσκεμένο και τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (ψιλοκομμένη)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 /2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1/3/κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

 

για τη σάλτσα

 

  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτα ή ένα κουτί τριμμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε πολύ μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στο τηγάνι.

 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα (με προσοχή να μη το κάψουμε). Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τη θέλουμε σαν σούπα περίπου, όχι όμως αραιά.
    Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα  τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και αφήνουμε να βράσουν μαζί 5 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.