Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φαγκρί, αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά και αλατίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά  στην κοιλιά. Τοποθετούμε στο εσωτερικό τους τις φέτες λεμονιού και από ένα κλαδάκι δενδρολίβανο. Τ’ αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε πάνω τους το λεμονοθύμαρο.

 

  • Τα τοποθετούμε στη σχάρα (αφού την έχουμε ζεστάνει καλά), όπου και αν τα ψήσουμε φούρνο, κάρβουνα, ηλεκτρική ψηστιέρα.

 

  • Ψήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά από κάθε πλευρά (αναλόγως το μέγεθος των ψαριών). Στην περίπτωση που η σχάρα κλείνει  διευκολύνει αρκετά στο ψήσιμο. Αν τα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, κάτω από τη σχάρα θα βάλουμε ένα ταψί για τα υγρά που θα στάζουν καθώς τα ψάρια θα ψήνονται.
  • Σερβίρουμε αμέσως μόλις ψηθούν με  μια δροσερή σαλάτα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: