Μπιφτέκια μπακαλιάρου

7 Απριλίου 2019

Κι επειδή ο μπακαλιάρος δεν ξαρμύρισε καλά και μαγειρεύτηκε αλμυρός… και παρέμεινε αλμυρός… ανακυκλώθηκε…

Έτσι  δημιούργησα τα μπιφτέκια μπακαλιάρου… Δεν το περίμενα ότι θα γίνουν τόσο γευστικά!!!

Έτοιμη η συνταγή… σας τη μοιράζω… Δεν χρειάζεται να αφήσετε το μπακαλιάρο αλμυρό… τον ξαρμυρίζετε κανονικά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι στο μείγμα των λαχανικών… Εγώ στην περίπτωσή μου δεν έριξα καθόλου  αλάτι γιατί ήταν αρκετά αλμυρός και έπρεπε να φέρω σε ισορροπία στη γεύση…

Υλικά

  • 300 γρ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2  παξιμάδια σταρένια ολικής άλεσης τριμμένα σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τυχόν κοκαλάκια και αγκάθια και τον ψιλοκόβουμε.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα πράσα. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά των λαχανικών.

 

  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια και τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
    Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.