Γαύρος λαδορίγανη

15 Σεπτεμβρίου 2018

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ρίγανη
  • φρέσκα φύλλα ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα ψαράκια, αν δεν μας τα καθαρίσουν στο ιχθυοπωλείο. Αφαιρούμε τα κεφάλια με προσοχή, πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά. Τα αραδιάζουμε,  τα περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

 

  • Τοποθετούμε πάνω τους, τις φέτες λεμονιού, ρίχνουμε τα φρέσκα φύλλα ρίγανης και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς αλλά να μην στεγνώσουν.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.