Ψάρι συναγρίδα στο φούρνο

5 Δεκεμβρίου 2017
"

…ψημένη μέσα στα λαχανικά παραμένει ζουμερή και γίνεται πολύ νόστιμη! Τα λαχανικά αποκτούν μια ξεχωριστή γεύση που θα τη λατρέψετε… Το φαγητό αυτό αρέσει σε όλους  ακόμα και σε όσους δεν αγαπούν τα ψάρια…

"

Υλικά

  • 1 συναγρίδα ένα έως ενάμιση κιλό κατεψυγμένη ή φρέσκια (ή όποιο άλλο ψάρι θέλουμε)
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 – 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 πράσα το λευκό μέρος
  • 4 καρότα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πλένουμε καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε πάνω από τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε τα καρότα τα κόβουμε επίσης σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και τις πατάτες τις κόβουμε σε κύβους και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το μαϊντανό πλυμένο και κομμένο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα απλώνουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και στο εσωτερικό του και το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού), το νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50′ έως 60΄. Το ψάρι ψήνεται μέσα στον ατμό των λαχανικών. Έτσι δεν ξεραίνεται και παραμένει ζουμερό και γευστικό.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *