Σαρδέλες φούρνου

2 Ιουνίου 2018

Σαρδέλες θρεπτικές!… πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα!!!
Πεντανόστιμες στο φούρνο, με φρέσκες ντομάτες και μυρωδικά!!!

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκες  ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμός λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες, τις βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε το αλάτι,τη ρίγανη και το λεμονοθύμαρο, ανακατεύουμε απαλά και τις απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες, τα σκόρδα σκορπισμένα ανάμεσα στις σαρδέλες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νερό και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς C για μισή ώρα περίπου μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς οι σαρδέλες. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν (πρέπει να μείνουν ζουμερές, έτσι είναι πιο νόστιμες). Ρίχνουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *