Σολομός με γλυκοπατάτες

13 Μαρτίου 2019

Ένα ακόμα φαγητό!… με σολομό!!!

Μαζί με γλυκοπατάτες για ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!!!

Υλικά

 

  • 3-4 φέτες σολομό φρέσκο
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ. σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

 

  • Πλένουμε καλά τις φέτες σολομού, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις γλυκοπατάτες.
    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 – 35 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατάτες και ο σολομός. Προσέχουμε το ψήσιμο του σολομού (να μη στεγνώσει πολύ).
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.