Σολομός με χόρτα

2 Μάϊου 2018

Υλικά

  • 4  – 5 φιλέτα σολομού
  • 500 γρ. άγρια χόρτα  ή σέσκουλα ή σπανάκι
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • φρέσκα φύλλα μέντα

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα χόρτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε στο ταψί πάνω στα χόρτα.  Πασπαλίζουμε τα φιλέτα σολομού με την πάπρικα, περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 20 έως 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα χόρτα.

 

  •  Βγάζουμε από το φούρνο, μοιράζουμε τα φιλέτα, μαζί με χόρτα σε πιάτα, γαρνίρουμε με τη μέντα και σερβίρουμε.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *