Κοτόπιτα εύκολη

22 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα για πίτες (για καλύτερα αποτελέσματα φτιάχνουμε τα φύλλα μόνοι μας)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 1 κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο και ξεκοκαλισμένο ή 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κυβάκια, ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα από τα πράσα και τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα αυγά, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα με λίγο ελαιόλαδο μεταξύ τους, στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα κι αυτά με λίγο ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε μεγάλα κομμάτια  και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό, ρίχνουμε το ζωμό κότας και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό την πίτα και με ένα πινέλο βοηθάμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.