Κοτόπιτα

28 Ιουνίου 2018

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 2-3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρο κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο, να το ξεκοκαλίσουμε και να το ψιλοκόψουμε)
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κασέρι σε μικρά κυβάκια
  • 150 γρ. γραβιέρα τρυμμένη
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαυροκούκι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3-4 λεπτά τα κρεμμυδάκια  Προσθέτουμε το κοτόπουλο, και σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 

  • Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, διπλώνουμε τις άκρες που περισσεύουν γύρω στο ταψί προς τα μέσα, λαδώνουμε ελαφρώς και το τελευταίο φύλλο από πάνω, χαράζουμε την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 με 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.