Μανιταρόπιτα

7 Ιουνίου 2018

Υλικά

  • Φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο σκόρδο ή μια σκελίδα (προαιρετικά) ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. του τζαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεµµύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε τα µανιτάρια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 8 – 10 λεπτά περίπου  μέχρι να μείνουν με το λάδι τους χωρίς υγρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

 

  • Προσθέτουμε τα τυριά και αν χρειαστεί λίγο αλάτι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 4 – 5  φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.

 

  •  Αδειάζουμε το µείγµα με τα μανιτάρια πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε την πίτα µε άλλα 4 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Τα φύλλα που προεξέχουν στα πλαϊνά τα μαζεύουμε με το χέρι τα διπλώνουμε και κάνουμε κόθρο γύρω  από την πίτα. Κόβουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο  στους 180 βαθμούς C για 30 έως 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) µέχρι να ροδίσει καλά.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *