Πεϊνιρλί

7 Μαΐου 2019

Τα έφτιαξα την εβδομάδα μετά το Πάσχα με αυγά που έμειναν… έγιναν φανταστικά! νοστιμότατα και άρεσαν πάρα πολύ!!! Η γέμιση…(συνδυασμός σπανάκι, αυγά, τυριά…) τέλεια!!!

Υλικά

  • Για τη ζύμη πεϊνιρλί
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1 & 1/3 φλ)

 

  • Για τη γέμιση
  • 6 αυγά βρασμένα
  • 200 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ανοίγουμε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μόνο στη λακκούβα παίρνοντας ελάχιστο αλεύρι  από γύρο και αφήνουμε να δράση η μαγιά για 10 – 15 λεπτά. Διαλύουμε το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό, το ρίχνουμε στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο χλιαρό νερό μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μία ώρα περίπου, να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε ελαφρώς προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το σπανάκι και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα πεϊνιρλί:

Πλάθουμε χωρίζοντας τη ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Κάθε κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με τα χέρια ή και με τη βοήθεια του πλάστη σε μακρόστενο φύλλο,  δίνοντας σχήμα βαρκούλας, γυρίζοντας λίγο τις άκρες προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου, επίσης λαδωμένη και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μισή ώρα περίπου  να φουσκώσουν και πάλι.

Τα γεμίζουμε, ρίχνουμε από πάνω αρκετό τριμμένο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 25 έως  35 λεπτά περίπου, πάντα ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν.

Έτοιμα τώρα να τα απολαύσουμε με μία δροσερή σαλάτα!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.