Ρυζόπιτα

10 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμα μια παραδοσιακή πίτα της Καρδίτσας και γενικότερα της Θεσσαλίας!

Απλή όπως την έφτιαχνε η μαμά, με σπιτικά φύλλα, ρύζι και λίγη ζάχαρη… χωρίς καρύδια, σταφίδες και κανέλα.

Υλικά

  • 16 φύλλα λεπτά (αν ανοίξουμε δικά μας ακόμα καλύτερα)
  • 2 & 1/2 μεγάλα φλιτζ.  του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 5  φλ. του τσαγιού νερό
  • 1 κ.γ. κοφτό  αλάτι
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει και να «πιει το νερό» του. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε  καλά.

 

  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 – 4 φύλλα, λαδωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα λίγο από το μείγμα του ρυζιού. Βάζουμε από πάνω 1 – 2 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα του ρυζιού με τρόπο ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

 

  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος καλύπτουμε με 3 φύλλα λαδωμένα, χαράζουμε την πίτα μας, την ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C,  για 50 έως 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.