Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει και να «πιει το νερό» του. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε  καλά.

 

  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 – 4 φύλλα, λαδωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα λίγο από το μείγμα του ρυζιού. Βάζουμε από πάνω 1 – 2 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα του ρυζιού με τρόπο ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

 

  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος καλύπτουμε με 3 φύλλα λαδωμένα, χαράζουμε την πίτα μας, την ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C,  για 50 έως 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.