Τάρτα με άσπρη κολοκύθα

16 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

         για τη ζύμη

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού νερό

    για τη γέμιση
  • 500 γρ. άσπρη κολοκύθα καθαρισμένη από το φλοιό της και τους σπόρους τριμμένη στον τρίφτη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο κολοκύθι)
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού φέτα τριμμένη με το χέρι ή πιρούνι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ μαζί κοσκινισμένα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό από το νερό και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Όταν γίνει είναι ζύμη την απλώνουμε σε σκεύος για τάρτες βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Ρίχνουμε το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τ’ αβγά, προσθέτουμε τα τυριά και το δυόσμο και ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα της κολοκύθας. Ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄-30΄.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.