Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα σοτάρουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το σπανάκι ψιλοκομμένο (αφού πρώτα πλυθεί καλά)  και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και σωθούν τα υγρά τους. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά,  αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά.

Σπάμε το αυγό, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη. Θα το ρίξουμε από πάνω στην τάρτα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.

Κόβουμε τα φύλλα στα δύο και έτσι έχουμε 4 φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος με περίμετρο 26 έως 28 εκατοστά και στρώνουμε τα φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους.

 

Αδειάζουμε το μείγμα με το σπανάκι στο ταψί και τα  φύλλα που προεξέχουν στα πλαϊνά τα μαζεύουμε με το χέρι τα διπλώνουμε και κάνουμε κόθρο γύρω  από την τάρτα. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα με το αυγό και το γάλα και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο  στους 170 – 180 βαθμούς C για 35 έως 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει καλά.