Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο – λίγο το νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια μεγέθους μανταρινιού, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 – 20 λεπτά.

 

  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τυριά τριμμένα, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

  • Ανοίγουμε ένα – ένα τα μπαλάκια ζύμης σε φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα. Κλείνουμε τα φύλλα που προεξέχουν γύρω – γύρω προς τα μέσα. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με το γάλα και την ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς C για 45΄- 60΄ περίπου (ανάλογα με το φούρνο) μας μέχρι να ροδίσει.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: