Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μπιζέλια κόβοντας με μαχαίρι τις 2 άκρες και αφαιρούμε τις κλωστές, αν υπάρχουν. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ρίχνουμε όλα σε ένα ταψί ή άλλο μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα βλαστάρια κομμένα ή τα κορόμηλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 έως 60 λεπτά περίπου.

 

  • Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ζεστό. Θα είναι έτοιμο, όταν ψηθούν τα λαχανικά, μαλακώσουν τα μπιζέλια και το φαγητό μας μείνει με μελωμένη σάλτσα.

Μπορούν να μαγειρευτούν και στην κατσαρόλα!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών