Κατσικάκι φρικασέ
19 Μαΐου 2018

Υλικά
- 1 & 1/2 κιλ. κατσικάκι μπούτι
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 – 3 μαρούλια
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κατσικάκι για 10 – 15 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
- Όση ώρα το κρέας βράζει πλένουμε τα φύλλα από τα μαρούλια ένα – ένα πολύ καλά τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί τον άνηθο και το μάραθο. Αφήνουμε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά και στo τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.