Κατσικάκι φρικασέ

19 Μαΐου 2018

Υλικά

  • 1 & 1/2 κιλ. κατσικάκι μπούτι
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 – 3 μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κατσικάκι για 10 – 15 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

 

  • Όση ώρα το κρέας βράζει πλένουμε τα φύλλα από τα μαρούλια ένα – ένα πολύ καλά τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί τον άνηθο και το μάραθο. Αφήνουμε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά και στo τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.