Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κουνέλι. Το σοτάρουμε για 10 – 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

 

  • Αφήνουμε να βράζει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δενδρολίβανο, το 1 φλιτζ. νερό, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 45 – 50 λεπτά περίπου.

 

  • Παρακολουθούμε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
    Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κουνέλι και η σάλτσα να γίνει πηχτή. Προς το τέλος 10 – 15 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τις ρόγες από το σταφύλι. Ανακινούμε την κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για λίγο  και κλείνουμε τη φωτιά.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών