Ριζότο με κάστανα και κολοκύθα

7 Δεκεμβρίου 2017

Υλικά

  • 5 -6 φλιτζ. του τσαγιού ζωμό κότας
  •  1 /4 φλιτζ του τσαγιού  ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι
  •  1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού κάστανα ψημένα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ψημένο κουκουνάρι
  •   1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • μερικά φρέσκα φύλλα  ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τα κομμάτια κολοκύθας λίγο αλατισμένα και λαδωμένα, πάνω σε λαδόκολλα στρωμένη σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κάστανα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου  ανακατεύοντας συνέχεια.

 

  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει  διάφανο για 5 λεπτά περίπου.  Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια για 20 έως 25 λεπτά περίπου. (Αν χρειασθεί περισσότερος ζωμός συμπληρώνουμε). Προσθέτουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε από αλάτι, αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά.
  • Στολίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *