Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τα κομμάτια κολοκύθας λίγο αλατισμένα και λαδωμένα, πάνω σε λαδόκολλα στρωμένη σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κάστανα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου  ανακατεύοντας συνέχεια.

 

  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει  διάφανο για 5 λεπτά περίπου.  Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια για 20 έως 25 λεπτά περίπου. (Αν χρειασθεί περισσότερος ζωμός συμπληρώνουμε). Προσθέτουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε από αλάτι, αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά.
  • Στολίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών