Χοιρινό με δαμάσκηνα

30 Δεκεμβρίου 2017

…εύκολο, νοστιμότατο φαγητό… αγαπημένο!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 – 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 6 γαρίφαλα
  • ζεστό νερό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε το κρέας. Το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με ένα φλιτζ. κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Ενώ το κρέας μαγειρεύεται ετοιμάζουμε τα δαμάσκηνα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο κρασί, τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, και τα γαρίφαλα.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει ή μισή ποσότητα από το κρασί. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για άλλα 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει και μελώσει ή σάλτσα.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *