Ζυμαρικά με σάλτσα και μανιτάρια

31 Αυγούστου 2018

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (ότι  είδος θέλουμε)
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 /2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 καυτερή μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1/3 φλιτζ.  κρασί κόκκινο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 4-5 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τρυφερές κορυφές από δυόσμο και ρίγανη και άνθη σχοινόπρασου για στόλισμα.

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, αφήνουμε λίγο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να σωταριστούν και προσθέτουμε τις πιπεριές, μετά τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Μόλις σωθούν τα υγρά τους, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν για αλλά 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε χωριστά τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά ή τα ανακατεύουμε. Είναι εξ ίσου γευστικότατα με όποιο τρόπο και να τα σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.