Φρικασέ αρνί της Ράνιας

12 Απριλίου 2018

Δοκιμάσαμε  το αγριογούρουνο στη γάστρα εδώ   

Και τώρα μία ακόμα πετυχημένη συνταγή της Ράνιας!… το αρνάκι φρικασέ νοστιμότατο!… με την απλή παραδοσιακή συνταγή… με μαρούλια… και αυγολέμονο!

Υλικά

  • 1 & 1/2 έως 2 κιλ.αρνάκι (μπουτάκι – μπροστινό μέρος) κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 – 4 μαρούλια χοντρκομμενα και ζεματισμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμό από  δύο λεμόνια
  • λίγο ζουμάκι από το φαγητό

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα ή άλλο σκεύος και  ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κρέας, ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, τα ανακατεύουμε με προσοχή, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται νερό και αφήνουμε να βράζει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 20΄- 30΄ περίπου. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα μαρούλια και να μείνει το φαγητό μας με λίγο ζωμό.

 

  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
    Χτυπάτε πρώτα τα ασπράδια να πήξουν και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε συνέχεια και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας.

 

  • Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και την αφήνουμε  πάνω στο σβηστό αλλά ζεστό μάτι της κουζίνας για να δέσει καλύτερα η σάλτσα και να μείνει ζεστό μέχρι να το σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *