Κέικ αρώνια της Βούλας

19 Ιανουαρίου 2018

Η Βούλα πατριώτισσα, γειτόνισσα και καλή φίλη! Πάντα με το χαμόγελο και την καλή κουβέντα…Το πρώτο αντίκρισμα… ή πρώτη καλημέρα!… μιας και τα σπίτια μας  είναι απέναντι…Κάθε φορά που θα έρθει στο σπίτι… τα χέρια της γεμάτα!  Προχθές έφτιαξε το καταπληκτικό κέικ αρώνια!…

 

Έχει μερικά χρόνια  που καλλιεργείται στην Ελλάδα η αρώνια. Είναι φρούτο υπερτροφή λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας και της μεγάλης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

 

Η ανιψιά της Βούλας καλλιεργεί  αρώνια στα Φάρσαλα. Επιστρέφοντας από ταξίδι στην Καρδίτσα το Καλοκαίρι, η Βούλα έφερε μαζί της στην Αθήνα αρώνια, (δώρο της ανιψιάς). Μπήκε στην κατάψυξη και βγήκε  την κατάλληλη στιγμή  για να νοστιμίσει και να στολίσει αυτό το γευστικότατο και ιδιαίτερο κέικ!!! 

Υλικά

  • ½ φλιτζ αρώνια
  • 1 πακέτο των 500 γραμ. φαρινάπ
  • 3 αυγά
  • 1 & ½ φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ποτό (λικέρ) βατόμουρο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την αρώνια, την πλένουμε καλά και τη στεγνώνουμε. Την αλευρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα άλλα υλικά.

 

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη  να ασπρίσουν και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το ποτό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και το γάλα και στο τέλος την αλευρωμένη αρώνια. Ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα, αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 55  λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.