Μαγειρίτσα παραδοσιακή της Ζωής

7 Απριλίου 2018

Πολύ καλή φίλη η Ζωή!… αδελφή μου όπως λέει κι εκείνη. Έτσι με νιώθει…και τη νιώθω. Μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη και αγάπη για όλους…  Πρώτη μαγείρισσα και κάθε φορά μας εκπλήσσει με τις νοστιμότατες συνταγές της… Θεϊκή η μαγειρίτσα !!!

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τη ζεματάμε για 10 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 10 – 15΄. Ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40΄- 45΄ περίπου. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

 

Στο τέλος ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Το μυστικό όπως λέει η φίλη μου …χτυπάμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και γίνει κρέμα το μείγμα.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.