Μοσχάρι με μπάμιες από την Άννα

13 Ιουλίου 2018

Η Αννα  αγαπημένη φίλη καλοσυνάτη και γλυκομίλητη μας υποδέχεται πάντα με χαρά στο φιλόξενο περιβάλλον του σπιτιού της στην Πρώτη Σερρών. Δυναμική, πολυάσχολη, πάντα με το χαμόγελο τρέχει να μας περιποιηθεί, φροντίζοντας  να μας ευχαριστήσει και κάθε φορά έχει τον τρόπο  και καταφέρνει να κάνει τη φιλοξενία αξέχαστη. Αλησμόνητες μένουν  και οι γεύσεις από τις μαγειρικές της ικανότητες όπως αυτή η συνταγή  «μοσχάρι με μπάμιες»

Υλικά

  • 1  κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε μερίδες
  • 500 γρ. μπάμιες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4-5  ντομάτες φρέσκες αρκετά ώριμες τριμμένες
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπάμιες από το κοτσάνι τους και τα μικρά φυλλαράκια τις πλένουμε καλά με αρκετό νερό τις ραντίζουμε με το ξίδι, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για 1– 2 ώρες και μετά τις ξεπλένουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό λάδι και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζει.Μόλις το κρέας βράσει (μαλακώσει αρκετά) σβήνουμε τη φωτιά.
Τοποθετούμε τις μπάμιες μαζί με το μαϊντανό ψιλοκομμένο σε ένα ταψί ή σε γάστρα. Αλατίζουμε λίγο, και ρίχνουμε πάνω στις μπάμιες το κρέας με τη σάλτσα του και αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλάτι ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο  και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄περίπου στους 180 βαθμούς C. Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το σκέπασμα για να ροδίσει λίγο το φαγητό μας και όταν είναι έτοιμο σβήνουμε το φούρνο. Πρέπει να μείνει το φαγητό με πηχτή σάλτσα γιατί εδώ είναι και το μυστικό της νοστιμιάς του!

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.