Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
    Χτυπάμε τα ασπράδια στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ σε μαρέγκα και μετά τ’ αδειάζουμε σε ένα μπολ.  Ρίχνουμε τώρα στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε να αναμειχθούν τα υλικά και να έχουμε ένα μείγμα αφράτο.

 

  • Μετά ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους λίγο – λίγο με ένα κουτάλι εναλλάξ μείγμα από το αλεύρι και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα ή με το χέρι προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, που το έχουμε βουτυρωμένο. Ψήνουμε στους 180o C, για 20′-30′.

 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8 – 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε στο τέλος το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιροπιάζουμε το χλιαρό ραβανί, ρίχνοντας το καυτό σιρόπι λίγο – λίγο με μία κουτάλα σε όλη την επιφάνεια.

 

  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
φωτογραφία οδηγιών