Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα εντόσθια από τις σαρδέλες. Αν θέλουμε αφαιρούμε και τα κεφάλια τους, τις πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε με σειρά σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών, τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες λεμονιού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και 1 φλιτζ. του τσαγιού νερό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170-180 C και ψήνουμε για 20΄- 25΄. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν πολύ οι σαρδέλες, τις θέλουμε ζουμερές.

φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: