Θράψαλα γεμιστά με τυριά

19 Απριλίου 2019

Πρώτος καπετάνιος!… πρώτος μάγειρας και πρώτο μεζεδάκι… τα θράψαλα!… που μαγείρεψε ο φίλος μας Νίκος!!!

Τα ετοιμάζει κάθε φορά με ιεροτελεστία… και πάντα με επιτυχία!!! Τα έχουμε γευθεί και σε άλλες συνταγές του!!!

Υλικά

  • 2  θράψαλα μεγάλα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • κεφαλοτύρι (2  φέτες) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διάφορα άλλα τυριά της αρεσκείας μας
  • λεπτές φέτες ντομάτας
  • φέτες λεμόνι
  • μαϊντανό
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα

  •  Το ζουμί που θα μείνει στη λαδόκολλα αφού ψηθούν τα θράψαλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πολύ καλά τα θράψαλα τα πλένουμε επίσης καλά… και τα μαλάζουμε λίγο με το χέρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε κάθε θράψαλο από μια κ.γ. μουστάρδα και προσπαθούμε να επικαλύψουμε όλο το εσωτερικό τους… Τα γεμίζουμε με το τυρί, και προσθέτουμε στο καθένα από 1 έως δύο λεπτές φέτες ντομάτας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

  • Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα τα γεμιστά θράψαλα, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και τα περιχύνουμε με μία κ.σ. ελαιόλαδο το καθένα. Τα τυλίγουμε σε πακέτο, πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο. Ετσι μένει εξωτερικά το αλουμινόχαρο…

 

  • Βάζουμε το πακέτο με τα θράψαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

 

  • Αφού ψηθούν τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και με το ζουμί που υπάρχει στη λαδόκολλα ετοιμάζουμε μια σάλτσα. Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το ζουμί, 1 κ.σ. μουστάρδα και χυμό από ένα λεμόνι. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα θράψαλα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες λεμόνι και τα σερβίρουμε ζεστά.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.