Εκτέλεση

  • Περνάμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη.

 

  • Βράζουμε για 10 – 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά από τις ντομάτες και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

  • Όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10 – 15 λεπτά στην κατσαρόλα (σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα κουζίνας και όχι με το καπάκι της για να μην πέφτουν οι υδρατμοί μέσα στο φαγητό).  Μετά μοιράζουμε στα πιάτα, στολίζουμε με τα κλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: