κεράσια δροσερή απόλαυση

1 Ιουνίου 2018

…με κρέμα, ζελέ και σαντιγί πάνω σε μυρωδάτο σιροπιαστό ραβανί!!!

Υλικά

Για τη βάση: είχα ραβανί από προηγούμενη μέρα και το έβαλα ως βάση … συνδυασμός τέλειος! Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και παντεσπάνι ή τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια, τσουρέκι, κέικ, σάμαλι ή ότι άλλο έχουμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας.


για την κρέμα

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
  • 1 φακελάκι ζελέ κεράσι

γιά το στόλισμα

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού κεράσια
  • 300 ml κρέμα, γάλακτος (για σαντιγί)
  • 1/2 φλιτζ του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει (σκεπασμένη για να μη κάνει κρούστα).
Στη συνέχεια τοποθετούμε το ραβανί ή ότι υλικό προτιμήσουμε για βάση σε μία βαθιά πιατέλα, απλώνουμε πάνω του την κρέμα αραβοσίτου και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Κατόπιν πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Μπορεί να μείνει έτσι στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε. Τότε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Την απλώνουμε στο ζελέ, σκορπάμε πάνω της τα λαχταριστά κεράσια και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Σημείωση : μπορούμε να παραλείψουμε τη σαντιγί και τη βάση (να μείνει το γλυκάκι μας μόνο με την κρέμα και το ζελέ). Έτσι θα έχει λιγότερες θερμίδες… κι εμείς που θα το φάμε λιγότερες ενοχές …

Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και να τα ρίξουμε στο ζελέ κεράσι!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.