Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τους κρόκους, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθούν καλά τα υλικά, προσθέτοντας λίγο – λίγο το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει από πριν μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

 

  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν πηχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος (στρογγυλό) διαμέτρου 18 εκατοστά. Τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40- 45 λεπτά περίπου ή ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσει μέχρι να ροδίσει.

 

  • Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με την άχνη. Έτοιμη η κερασόπιτά μας!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: