Κιμάς με λαχανικά

26 Ιανουαρίου 2018

Εύκολη συνταγή κιμάς με λαχανικά στα γρήγορα για όταν δεν έχουμε χρόνο… Γευστικό, υγιεινό πιάτο και μπορούμε να  προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά ανάλογα με την προτίμησή μας…

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς από μοσχάρι ή 500 γρ. από μοσχάρι και 500 γρ. από χοιρινό
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού  (125ml) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ ξερό δυόσμο
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι μαϊντανό για στόλισμα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία ανοιχτή κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τα χοντρά κομμάτια (τους σβόλους) με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα καρότα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τώρα και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και την πάπρικα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μόλις μείνει με τη σάλτσα του ο κιμάς είναι έτοιμος να σερβιριστεί με πιλάφι ρύζι ή πλιγούρι, εναλλακτικά με τηγανητές ή ψητές πατάτες και μια δροσερή πράσινη σαλάτα!

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.