Κριτσίνια αφράτα

16 Ιανουαρίου 2019

Υλικά

  • 3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο ή μισό – μισό με σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού γιαούρτι
  • 1. κ.σ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να έχουμε μια εύπλαστη μαλακιά ζύμη.

 

  • Κόβουμε μικρά μπαλάκια και πλάθουμε λεπτά κορδόνια. Τα διπλώνουμε στα δύο και τα στρίβουμε. Τα αραδιάζουμε σε σειρά στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Φροντίζουμε να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Ρίχνουμε από πάνω τους παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.