Λάχανο με κινόα

25 Ιανουαρίου 2019

Εύκολο, οικονομικό και υγιεινό!!!

Υλικά

  • 1 μέτριο προς μικρό λάχανο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κινόα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 4 – 5 φλιτζ.  ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε φαρδιά, ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάχανο χοντροκομμένο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και μόλις μαραθεί λίγο προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το λάχανο για 15 λεπτά περίπου.

 

  • Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι την ξεπλένουμε καλά με νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα ή μέχρι να βράσει το λάχανο, εξατμιστούν τα υγρά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
  • Όση ώρα βράζει παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.