Μπακαλιάρος με κολοκύθα και saffron

9 Μαρτίου 2018

Υλικά

(γιά 4 άτομα)

  • 1 κιλ. φρέσκο μπακαλιάρο η κατεψυγμένο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο
  • 3 φλιτζ του τσαγιού κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 γ.κ. κρόκο Κοζάνης (saffron)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 3 κλαράκια σέληνο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την κολοκύθα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε να βράσει για 10΄ στους χυμούς της. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και το μάραθο. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε το σέλινο και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.

Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 έως 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού παρακολουθούμε να μην εξατμιστεί τελείως το ζουμί. Θέλουμε να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη. Προς το τέλος λίγα λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το κρόκο Κοζάνης.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.