Muffins με ελαιόλαδο

30 Μαΐου 2018

Εύκολα – αφράτα muffins χωρίς αυγά με αγνό ελαιόλαδο!!!

Γίνονται στα γρήγορα και είναι νοστιμότατα !!!

Υλικά

1/2 φλιτζ. του τσαγιού (125 ml) ελαιόλαδο

1  φλιτζ. του τσαγιού (200 gr ζάχαρη

1  βανίλια για άρωμα

2 φλιτζ. του τσαγιού  (260 gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 & 1/3 φλιτζ. του τσαγιού  (330 ml) γάλα

50  γρ. τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ (λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε, λίγο γάλα και ανακατεύουμε…και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αναμειχθούν καλά.

 

  • Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες φόρμες τις οποίες έχουμε τοποθετήσει σε ταψί με θήκες για muffins (δεν τις γεμίζουμε, αφήνουμε λίγο κενό γιατί θα φουσκώσουν.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20΄ έως 25΄ περίπου (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Για να καταλάβουμε ότι έχουν ψηθεί δοκιμάζουμε με το ίδιο τρόπο όπως και τα κέικ… με το μαχαίρι. Το βυθίζουμε στα Muffins και αν βγει καθαρό είναι ψημένα αν όχι θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμα).

 

  • Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη σοκολάτα και… έτοιμα να τα απολαύσουμε!
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.