Πάστα φλώρα

27 Ιανουαρίου 2019

Πολύ γευστική η πάστα φλόρα!!!Με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο!!!

Ετοιμάστηκε στα γρήγορα περιμένοντας τη φίλη μου για καφέ!!!

Υλικά

  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο (μισό – μισό)
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού χυμό  πορτοκάλι
  • 1/3  φλιτζ. του τσαγιού λικέρ της αρεσκείας μας
  • 1 κ.γ. ξύσμα εσπεριδοειδών (έβαλα ξύσμα από περγαμόντο που το είχα φυλαγμένο στην κατάψυξη)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ.  του τσαγιού μαρμελάδα (χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο που μου χάρισε μία καλή μου φίλη)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε μαζί τα δύο είδη αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μία λεκάνη.

 

  • Σε ένα μπολ ή μία λεκάνη χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το λικέρ, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
    Στην περίπτωση που η ζύμη μας είναι σκληρή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι. Αντιθέτως αν η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται, δηλαδή κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό μείγμα.

 

  • Σε μία φόρμα στρώνουμε χαρτί ψησίματος το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι τέλος από πάνω). Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη, τρίβουμε τη ζύμη που κρατήσαμε ή φτιάχνουμε διάφορα σχέδια ή λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 35′ περίπου (πάντα ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε την πάστα φλόρα με προσοχή σε μία πιατέλα.

 

  • Έτοιμη να την απολαύσουμε με την όμορφη παρέα μας πίνοντας το τσάι ή το καφεδάκι μας!
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.