Ριζότο γευστικό με μανιτάρια

5 Σεπτεμβρίου 2018

…γρήγορο, οικονομικό και πολύ γευστικό φαγητό!

Υλικά

  • 1 και 1/2 φλιτζ. ρύζι για risotto (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι για πιλάφι)
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο (προαιρετικά, για να γίνει το ριζότο μας περισσότερο θρεπτικό, γευστικό και χρωματιστό)
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό χορταρικών ζεστό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • βούτυρο
  • τριμμένο τυρί (παρμεζάνα).

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μία ανοιχτή κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσει και γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το καρότο (αν θέλουμε), αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κάθε φορά που αρχίζει να εξατμίζεται ο ζωμός που έχουμε ρίξει, προσθέτουμε άλλες 2-3 κουταλιές, πάντα ζεστό για να μη γίνει διακοπή του βρασμού.

 

  • Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 15 με 20 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε). Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όταν χρειάζεται, ανακατεύοντας κάθε φορά αλλά και ενδιάμεσα για να μη κολλήσει. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά μειώνουμε την ποσότητα του νερού και δοκιμάζουμε το ρύζι. Είναι έτοιμο όταν «κρατάει” λίγο, (να είναι βρασμένο και όχι λιωμένο). Τότε απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά (το ρύζι δεν πρέπει να στεγνώσει πολύ, αλλά να είναι ελαφρά ζουμερό), προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό αφού προσθέσουμε το μαϊντανό και τη παρμεζάνα.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *