σαρδέλες κονσέρβα με κριθαράκι

2 Απριλίου 2019

Μία απλή συνταγή για να απολαύσουμε διαφορετικά τις κονσερβοποιημένες σαρδέλες!

Υλικά

  • 250 γρ  κριθαράκι λαχανικών τρίχρωμο, με ντομάτα και σπανάκι
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
  • σαρδέλες πικάντικες (στραγγισμένες) από 1 – 2 κονσέρβες σε λάδι
  • μαϊντανό (φρέσκα φύλλα)
  • ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κριθαράκι με σπαγγέτι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό.

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να περιμένει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε μία χαμηλή ανοιχτή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κέτσαπ, την πάπρικα, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει μια δεμένη σάλτσα. Κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τις σαρδέλες, τη ρίγανη το μαϊντανό και ανακατεύουμε προσεχτικά για να μη διαλυθούν οι σαρδέλες.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.