Σκορδαλιά με ψωμί

24 Μαρτίου 2019

Κλασική… παραδοσιακή… όπως την έφτιαχνε η μαμά μου… δυνατή! να νιώθεις το σκόρδο να καίει!!!

Υλικά

  • 300 – 500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (προηγούμενης μέρας), μόνο την ψίχα, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 3 – 6 σκελίδες σκόρδο (αναλόγως πόσο δυνατή – καυτερή θέλουμε τη σκορδαλιά μας)
  • ¾ – 1 φλιτζ. του τσαγιού  ελαιόλαδο
  • 2 – 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο, αφαιρούμε το φύτρο που υπάρχει στο εσωτερικό τους και τις πολτοποιούμε στο γουδί ή στον σκορδοπολτοποιητή (ειδικό εργαλείο) ή στον ψιλό τρίφτη ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι για να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια σκόρδου στη σκορδαλιά.

 

  • Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
    Προσθέτουμε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και το ξίδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η σκορδαλιά μας γίνει μια ομοιόμορφη απαλή αλοιφή.

 

  • Κατά τη διάρκεια της παρασκευής,  δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα κάποιο από τα υλικά.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.