Σπαγγέτι με μπρόκολο και ροκφόρ

23 Ιανουαρίου 2019

Μία ακόμα συνταγή για το μπρόκολο, το εξαιρετικό αυτό λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φτωχό σε θερμίδες. Ένα φυσικό φάρμακο με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά  που προστατεύουν τον οργανισμό!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή κάποιο άλλο είδος ζυμαρικών
  • 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
  • 500 γρ. μπρόκολο σε  μικρά μπουκετάκια
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού (250 ml) γάλα εβαπορέ με λίγα λιπαρά
  • 200 γρ. ροκφόρ ή ότι άλλο μπλε τυρί  σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού  (60 ml) ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το το γάλα εβαπορέ με κρέμα γάλακτος. Αυτό όμως σημαίνει περισσότερα λιπαρά και επιπλέον θερμίδες.

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .

 

  • Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την καπνιστή γαλοπούλα σοτάρουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε το μπρόκολο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε και σε 2 λεπτά αφού λιώσει το τυρί κλείνουμε τη φωτιά.

 

  • Στραγγίζουμε το σπαγγέτι και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε απαλά, μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.

 

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.