Ταχινόπιτα νηστίσιμη

24 Φεβρουαρίου 2018

Το ταχίνι, διαβάστε κι εδώ , απ’ τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές, με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική, αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση στον οργανισμό μας. Ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας. Το χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική…και για να φτιάξουμε τη νοστιμότατη ταχινόπιτα!!!

Υλικά

  • 200 γραμ. ταχίνι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 500 – 600 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με τη ζάχαρη, και το ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, όπου έχουμε λιώσει τη σόδα, τα μπαχαρικά και τέλος προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μείγμα όπως για το κέικ (λίγο πιο πηχτό). Ίσως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι… παίζει πάντα ρόλο το πόσο σκληρό ή μαλακό είναι. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι.

 

  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που το έχουμε λαδώσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη.  
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.