Ταχινοπιτάκια

23 Μαρτίου 2018

Υλικά

  • Φύλλα κρούστας
  • 1 βαζάκι ταχίνι με μέλι ή απλό ή ολικής άλεσης
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού μέλι για το ταχίνι χωρίς μέλι (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλουμε τα ταχινοπιτάκια μας. Αν χρησιμοποιήσουμε ταχίνι έτοιμο με μέλι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο)
  • 1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα (μπορούμε να βάλουμε και σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς)
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων και του ταψιού

(ένα πακέτο φύλλα είναι πολλά για τη δόση που γράφω… με όσα μείνουν φτιάχνουμε κάτι άλλο. Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα ταχινοπιτάκια διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε τα υπόλοιπα υλικά)

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με το μέλι και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό και δυσκολεύει στο ανακάτεμα,προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να το αραιώσουμε, να γίνει πηχτός χυλός.

 

  • Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος σε λωρίδες 6-7 εκατοστά φάρδος περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ταχινοπιτάκια. Τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μη στεγνώσουν και ξεραθούν.

 

  • Παίρνουμε μία – μία τις λωρίδες και τις λαδώνουμε ελαφρά. Στη μια άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ελαφρώς λαδωμένο  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για  15΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *